VILLA NO. 8'S ejendomsudvikler I ITALIEN

Kategori

Interview

Skrevet af

Villa no. 8

Udgivet

April 2024

Fra Danmark til Toscana - Sådan forener Peter og Sebastian Simmering dansk og italiensk kultur, når de formidler og udvikler ejendomme i Italien.

"Du skal ikke drømme livet, du skal leve dine drømme."

- Peter Simmering

Introduktion til Peter og Sebastian

Peter Simmering er Teknikum Ingeniør og har en Akademiuddannelse i Finansiel Rådgivning. Han er registreret ejendomsmægler med speciale i udenlandshandler i Danmark og registreret ejendomsmægler EPC i Italien.

Sebastian Simmering er bachelor i erhvervsøkonomi og jura på CBS i København. Efter sin bachelor er han fortsat med kandidaten, hvor han skrev speciale med fokus på internationale skatteforhold. Han har stor viden om, hvad det betyder – bl.a. skattemæssigt – at købe fast ejendom i Italien.

Roller i virksomheden:

Peter finder ejendommene, forhandler, berigtiger handler, yder køberrådgivning og fungerer som dansk/italiensk mægler. Han håndterer også forventningsafstemning og udvikling/renovering af ejendommene.

Sebastian finder ejendommene, også dem der ikke er sat til salg, og står for fremvisninger. Han har tætte forbindelser til lokalbefolkningen

Hvem er I?

Vi er et italiensk ejendomsmæglerfirma, det eneste danske firma af sin slags, der udelukkende beskæftiger sig med formidling af lejligheder, huse, landejendomme, vingårde og liebhaverboliger i Toscana. Vi har specialiseret sig i både praksis og lovgivning inden for italiensk bolighandel, herunder købsprocesser. Vi har mange års erfaring med formidling af italienske ejendomme og rådgivning om renovering og udvikling

Hvordan blev I interesserede i ejendomsbranchen, især i Toscana?

Efter en ferie i 2003 blev min kone Berit og jeg forelsket i Italien. Vi købte faktisk en ejendom under vores ferie, men alt gik galt. Vi oplevede dårlig rådgivning og tænkte, at det måtte kunne gøres bedre. Så tog jeg mægleruddannelsen og begyndte at formidle ejendomme i Italien. I 2006 begyndte vi at arbejde professionelt i Toscana og lærte italiensk. Sebastian var lille dengang, men han er nu voksen og arbejder sammen med mig. Det er en stor glæde at arbejde sammen som en familie.

Hvad adskiller jer fra andre ejendomsmæglere og udviklere i området?

Vi har en dyb indsigt i, hvad danskerne forventer, og samtidig kender vi Italien godt nok til at vide, hvad der er muligt her. Vi har været i branchen længe nok til at have en stærk forståelse af både de danske og italienske krav og forventninger.

"Vi garanterer ikke, at vi ikke laver fejl, men vi garanterer, at I bliver glade for slutresultatet."

- Peter Simmering

Hvad er jeres kerneværdier som virksomhed?

Vores motto er: "Du skal ikke drømme livet, du skal leve dine drømme."

Vi ønsker, at vores kunder også lever deres italienske drøm, og at de føler sig trygge i processen. Vi prioriterer åbenhed og tryghed, så vores kunder får den bedst mulige oplevelse.

Kan I dele nogle af jeres tidligere projekter, der har været særligt givende eller udfordrende?

Vi har gennemført over 120 projekter i Italien, og hver enkelt har været lærerigt og givende. En af vores mest mindeværdige oplevelser var, da vi byggede et traditionelt stenhus på en olivenmark. Da vi fremviste huset, blev en anden mægler så rørt over det færdige resultat, at hun græd. Det var en fantastisk følelse at skabe et hjem, hvor folk samledes med venner og familie på en skrå olivenmark.

Hvordan prioriterer I bæredygtighed og miljømæssige hensyn i jeres udviklingsprojekter?

Vi genbruger så meget som muligt af de originale materialer, såsom gulve, bjælker og tegl. Vi bruger også lokal arbejdskraft for at minimere transport. Vi arbejder med regnvandsopsamling og skjulte solpaneler til varme og elektricitet.. Der er kommet nye teracottarøde solpaneler og dem arbejder vi på at få i brug.

Mange af vores projekter er renoveringsprojekter, og det er altid mere bæredygtigt at renovere end at bygge nyt.

Hvad tiltaler jer ved Villa No. 8's koncept, og hvad ser I som de største fordele ved dette samarbejde?

Vi blev straks betaget af Mille og hendes energi og professionalisme. Hun er meget menneskelig og lægger vægt på, at alle er glade og bliver behandlet godt. Som erfarne ejendomsmæglere kan vi nemt blive lidt stive i vores tilgang, men Mille er åben og nysgerrig. Dette gør samarbejdet spændende. Vi er sikre på, at der vil være udfordringer, men det handler om, hvordan man håndterer dem. Vi garanterer ikke, at vi aldrig laver fejl, men vi garanterer, at vores kunder vil være tilfredse med slutresultatet.

"Vi forstår at navigere mellem danskerne og italienerne. Gør man det rigtigt, får man et hold af kreative, ærgerrige og grundige håndværkere."

- PETER SIMMERING

Hvordan sikrer I, at renoveringerne respekterer og bevarer den traditionelle toscanske arkitektur og kultur?

Vi prøver så vidt muligt at bevare de gamle gulve, døre osv. Det er svært men vi prøver altid. Vi bruger de gamle materialer. Vi kan ikke lave toiletter som i gamle dage - de var jo i gården. Kummen må gerne være moderne så længe den er hvid og simpel. Dette nye element, sætter vi sammen med flotte gamle fliser og klinker. Vi giver opmærksomhed til gulve og lofter og prøver at skabe noget med sjæl.

De gamle køkkener var blot en vask og pejs. Det kan vi ikke lave i dag. Men vi bruger materialer, der passer ind i de gamle huse.

Hvordan håndterer I eventuelle sprogbarrierer eller kulturelle forskelle under samarbejdet med lokale håndværkere?

I Italien handler det om respekt og stolthed. Du må aldrig sige til en italiener at de har lavet noget lort. Heller sige, jeg kunne godt tænke mig, om vil du hjælpe mig med at lave det på denne her måde - ellers lægger de værktøjet og går hjem. Danskere kan nogle gang træde som en elefant i et glashus, og vi forstår at navigere mellem danskerne og italienerne. Gør man det rigtigt, så får man et hold af kreative, ærekære og grundige håndværkere.

Hvordan kommunikerer I løbende med Villa No. 8's ejerkreds for at sikre, at deres forventninger og ønsker bliver imødekommet?

Vi har en tæt relation til ejerkredsen. Peter tager sig tid til at besvare alle deres spørgsmål, Sebastian fremviser gerne projekterne og vi deltager på byggemøder for at sikre en god balance og gensidig respekt. Relationen mellem Peter, Villa No. 8, og ejerkredsen gør, at vi kan samarbejde effektivt.

Hvilke nye trends eller tendenser ser I inden for ejendomsudvikling i Toscana?

Før var folk mere villige til at købe en ejendom, hvor der bor andre ved siden af. Nu vil folk have en ejendom uden naboer tæt på. Når det er på ferie vil de være privat.

Hvad er jeres personlige favoritaspekter ved livet og arbejdet i Toscana?

Meget tæt kontakt med naturen og naturen giver os enestående mad og drikke. Vi værdsætter også det tætte fællesskab med både danskere og italienere. I Toscana finder vi menneskelig varme og gæstfrihed, mens vi samtidig bevarer vores forbindelse til Danmark gennem vores arbejde. Vi troede engang, at vi skulle vælge mellem Danmark og Italien, men vi har nu det bedste fra begge verdener.

Kan I dele en sjov eller mindeværdig oplevelse fra jeres tid i Toscana?

De fleste byer i toscana har byfester. Find ud af hvilke byfest der er i byen, deltag i festen og oplev noget helt unikt. For eksempel har de i Chianni vildsvinefest, andre steder høstfest, nogen steder kaster de med parmesan, sættekasse løb, hestevæddeløb, fodboldkamp. I Vinchi de konkurreret i over 400 år, og der er en krukke med olie som man kan vinde. De spiller bold i mod hinanden på bare tæer og det er en kæmpe oplevelse. Ønsker du at komme endnu tættere på Peter og Sebastian, så følg dem i “Sommer til Salg” på TV2 Fri.

læs mere om villa no. 8

se ledige boliger

ajax-loader