Legoklodser, solskin, og indretningsmagi:

Mød Sandra fra Norma Franck, designeren bag Villa No. 8 i Marbella, Spanien

Kategori

Interview

Skrevet af

Villa No. 8

Udgivet

April 2024

Indretningsarkitekt Sandra Gutierrez blev ført ind i verdenen af indretningsdesign fra en ung alder, hvor hendes fascination for at skabe blev tydelig gennem leg med med Lego, indretning af hendes Barbie-dukkers bolig og virtuelle hjem til Sims-spil. Hendes rejse som indretningsarkitekt har taget hende på tværs af kloden, fra Cape Town til Marbella, og hun har indrettet alt lige fra lodges i Krüger National Park til Norma Francks hovedkontor. Med en stærk sans for organisk stil og jordfarver søger Sandra altid at skabe hjemlige og behagelige rum, hvor familier kan skabe minder og nyde øjeblikke sammen.

“Mit mål er altid at overgå mine kunders forventninger og skabe et hjem, hvor de føler sig velkomne og afslappede fra dag ét.”

- Indretningsarkitekt Sandra Gutierrez

Hvad førte dig ind i verdenen af indretningsdesign, og hvad har været nogle af dine mest betydningsfulde erfaringer indenfor dette felt?

Sandra: Jeg har altid været fascineret af det at skabe fra en ung alder, om det var fra at bygge Lego, bygge/indrette hjem til mine Barbie dukker, eller skabe smukke hjem til mine Sims spillere.

Nogle af mine mest betydningsfulde erfaringer har været det at lande min første praktikplads hos et arkitektfirma i Cape Town- Sydafrika. Her fik jeg lov til at indrette Lodges ude i Krüger National Park, og jeg lærte at inddrage omgivelserne med dens farver og former ind i indretningen.

Marbella har også budt på en del uforglemmelige øjeblikke - fra at skulle indrette kæmpe villaer og selveste Norma Francks hovedkontor.

Kan du dele lidt om din baggrund og uddannelse inden for indretningsdesign, samt nogle af de projekter, der har defineret din karriere?

Sandra: Jeg er uddannet indretningsarkitekt fra Arkitektskolen i København i år 2017. Alle de projekter, jeg har været del af, har hver og en bidraget til at definere, hvem jeg er som designer i dag. Du lærer noget nyt hver gang, fordi intet projekt eller kunde er den samme.

Overalt har jeg fået lov at arbejde som indretningsarkitekt / designer i 5 forskellige lande (Danmark, Sydafrika, Bali, Thailand og Spanien) og disse udfordringer har været med til at udvikle mig gevaldigt, både personligt og professionelt.

“Jeg savnede bløde jordfarver, mønstre og organisk stil - dette er stadigvæk den stil jeg den dag i dag, sigter efter i mine projekter.”

- Indretningsarkitekt Sandra Gutierrez

Hvordan ser du din egen stil eller tilgang til indretningsdesign, og hvordan har den udviklet sig gennem din karriere?

Sandra: Grunden til at jeg valgte at tage min praktikplads i Cape Town, var at jeg aldrig helt har følt at jeg passede ind i den dengang meget skandinaviske stil i Danmark. Jeg savnede bløde jordfarver, mønstre og organisk stil - dette er stadigvæk den stil dag i dag, som jeg sigter efter i mine projekter.

Hvordan endte du med at arbejde hos Norma Franck?

Sandra: Sjov historie, efter at have boet i Marbella godt et år, og arbejdet for to andre indretnings/arkitektfirmaer, som jeg ikke rigtig følte for, ansøgte jeg hos Norma Franck. Der skulle gå 5 måneder før, jeg fik svar på min ansøgning.

I mellemtiden var jeg begyndt at føle en længsel for at komme hjem til Danmark. Derfor sætter jeg et møde op med stifteren af Norr11 (kendt dansk design brand) og får tilbudt et job, såfremt jeg flyttede hjem til Danmark. Selv samme dag, modtager jeg en undskyldende mangel på svar e-mail fra Norma Franck, med besked om at de var nu klar til at tilbyde mig en stilling. Den takkede jeg ja til, og jeg har ikke et øjeblik fortrudt mit valg.

Hvad tiltrækker dig specielt ved at arbejde med Villa No. 8, og hvad ser du som de unikke udfordringer og muligheder ved Villa No. 8s koncept?

Sandra: Første tiltrækning var helt klart det at få en dansk kunde. Mille er en fantastisk person og har / er en fornøjelse at have Aloha-projektet sammen med. Der har generelt været en del ekstra ting jeg skulle have i mente ved dette koncept, såsom ekstra senge, badeværelsestekstiler, nok opbevaringsskabe til 8 familier og at holde mig indenfor det eksakte budget givet. Alt i alt synes jeg, at det er et fantastisk koncept at kunne give familierne mulighed for at dele investeringen / omkostningerne på tværs.

Har du tidligere arbejdet med lignende boligkoncepter, hvor flere familier deler en bolig? Hvis ja, hvad har du lært af den erfaring?

Sandra: Nej, dette er mit første projekt som dette. Glæder mig til flere fremtidige.

Hvad inspirerer dig mest, når du designer rum til fælles brug og samtidig bevarer en følelse af, at hver familie skal føle sig hjemme?

Sandra: Hmm det har faktisk ingen forskel gjort for min måde at indrette på fra de hjem jeg normalt indretter til dette koncept villaprojekt. For mig vil det altid være vigtigt at lytte til kundens behov, hvor i huset samles de, hvilke toner, stil får dem mest til at føle sig hjemme og afslappende, og nu hvor vi er i Marbella, prøver jeg altid at indrette efter ”indoor / outdoor living”. Vi har en del solskinsdage, så udelivet nydes en del her.

Kan du dele nogle af dine prioriteringer, når du skaber et rum, der skal opfylde behovene for flere familier på én gang?

Sandra:

1. Boligen skal først og fremmest være praktisk
2. Hjemmet skal opfylde familiernes behov
3. Indretningen skal skaber smukke minder og øjeblikke, som familierne kan nyde i mange år

Jeg håber, at jeg har opfyldt ejernes forventninger, og at de ser deres nye feriebolig, som det sted, de ønsker bruge meget tid i.

- Indretningsarkitekt Sandra Gutierrez

Hvad håber du, at folk vil føle eller opleve, når de træder ind i de rum, du har designet for Villa No. 8?

Sandra: Jeg håber, at jeg har opfyldt ejernes forventninger, og at de ser deres nye feriebolig, som det sted, de ønsker bruge meget tid i. At de ser de søde, sjove og berigede minder, der vil blive skabt i rummet sammen med resten af familien og venner.

Vil du fortælle os lidt om hvordan du er endt med at bo og arbejde i Spanien?

Sandra: Efter at have boet på Bali i godt to år, flyttede jeg hjem til København, med forventningen om, at jeg ville forblive der, men så skete der det, at min længsel for udlandet opstod igen. Eftersom jeg nu har været bosat i udlandet i godt og vel 8 år, føles København pludselig meget lille. Mulighederne for at få flere store og spændende projekter byder sig også langt oftere i udlandet (for mit vedkommende i hvert fald).

Denne gang havde jeg ikke behov for at skulle flytte på den anden side af jorden, Europa ville være nok, men det skulle klart være et sted med flere solskinsdage en grå dage. Min far er spansk, og jeg har boet her i 6 år, da jeg var lille, så det at søge job netop her gav mening for mig. Både med kendskab til området, men også det spanske sprog.

“Jeg elsker vejret og livsstilen i Marbella – det at vi har palmer, hav, bjerge, vinmarker, golfbaner.”

- Indretningsarkitekt Sandra Gutierrez

Hvad kan du bedst lide ved at bo i Marbella?

Jeg elsker vejret, livsstilen i Marbella – det at vi har palmer, hav, bjerge, vinmarker, golfbaner. Jeg elsker naturen og det at være aktiv. Marbella er også stedet nu for mange at investere og dette giver mig muligheden for disse fantastiske projekter.

Se projektet i Aloha

se ledige boliger

ajax-loader