Ofte stillede spørgsmål

Vi sætter pris på, at du måske har mange spørgsmål om et medejerskab med Villa № 8. Forhåbentlig finder du dine svar her. Kontakt os gerne, hvis du har flere spørgsmål.

Generelt
Her kan du læse alt om det generelle

Generelle spørgsmål vedrørende sameje af en bolig med Villa № 8.

Ja. Villa No. 8 vejleder i forhold til selvangivelsen.

Villa № 8 leverer et nøglefærdigt produkt, så du slipper for at forholde dig til mange (kedelige) detaljer undervejs.

Dog repræsenteres ejerne af et ejerudvalg, som vælges på vegne af puljens ejere. Udvalget bistår Villa № 8 i udvælgelsen af boligen og er godkender på alle udbetalinger fra ejerkredsens deponeringskonto.

Du må ikke leje boligerne ud, men du er meget velkommen til at låne ud til venner og familie. 

Hvis du er interesseret i investeringsmuligheder med henblik på udlejning, kontakt os i dag!

Ejerudvalgets rolle er at godkende boligkøb efter oplæg fra Villa № 8, autorisere betalinger og generelt være sparring til Villa № 8 omkring drift af boligerne. På generalforsamlingerne vælger ejerne selv et ejerudvalg bestående af tre personer. 

Nej, absolut ikke. Du ejer helt selv boligen og selskabet, som bliver skrevet på skødet.

Når alle andele er solgt, indkaldes der til den stiftende generalforsamling. Her mødes alle personer/familier til underskrift af samejeaftalen. 

Hvis du vil sameje en bolig med nogen, som du kender, kontakt os endelig. 

Ja, det står dig helt frit at invitere familie, venner eller bekendte på ophold i din bolig. Villa № 8 skal have oplyst, hvem der opholder sig i boligen, men derudover blander vi os ikke i, hvem du forærer uger væk til. 

Konceptet indeholder en obligatorisk slutrengøring og linnedservice, som Villa № 8 organiserer. Man skal altså ikke bekymre sig om at bestille den, ej heller hvordan der ser ud, når man møder op i sin bolig.

Alle Villa № 8 foreninger har 2-8 andele og kan dermed ejes af mellem 2-8 personer/familier. En person/familie kan dog eje flere andele, men ikke så mange at de får flertal. Du kan som person/familie sagtens have andele i flere forskellige foreninger og dermed flere boliger. Det er jo dejligt at have valget om, hvor man skal tage hen!

I behøver ikke møde nogen, men I kan altid tage fat i jeres medejere. Som udgangspunkt behøves det egentlig aldrig, men det kan da være meget rart at vide lidt mere omkring de andre. 

Villa № 8 er foreningens administrator, når boligen er i brug. Vi varetager ejerforeningens interesser, når det gælder den daglige drift, tillige med indkaldelse til generalforsamling og stiller ligeledes en direktør til rådighed for partnerselskabet. Ydermere foranlediger Villa № 8 udarbejdelse af årsregnskab, selvangivelser for hver enkelt ejer og mange andre opgaver forbundet med foreningen og ejendommene. 

Økonomi
Her kan du læse alt om økonomien

Her kan du finde svaret på mange af de økonomiske aspekter vedrørende et sameje med Villa № 8. 

Når du/I har besluttet jer for at være med i en Villa No. 8 ejerkreds, så kontakt os gerne hurtigst muligt. 

Her vil vi telefonisk eller online sætte et møde op og drøfte de forskellige muligheder. Heri ligger også en godkendelsesproces for Villa No. 8 således vi kun får ordentlige mennesker med i vores ejerkredse. Når vi endeligt har fundet boligen, får i en Aftale til underskriv samt hele processen for jeres kommende bolig. I betaler først for jeres andel efter det stiftende møde med jeres kommende medejere. Således sikrer vi os, at I er med såfremt I også har en god fornemmelse med de andre. Selvom I ikke skal have noget med hinanden at gøre, så er det stadig rart at have det som en sikkerhed for jer. Vi ønsker heller ikke at have nogen med som ikke selv ønsker det alligevel, hvor man har 5 dage efter mødet til at fortryde, såfremt der sidder nogen man ikke ønsker at dele bolig med. 

Ja. Boligen er ejet udelukkende af de 2 til 8 personer/familier i foreningen. Hver familie/person ejer 1 til 4 andele af hver bolig.

Når I køber en Villa № 8 feriebolig-del, betaler I indskuddet kontant til jeres ejerforening, umiddelbart efter foreningen er stiftet. Hertil kommer sikkerhedsstillelse for 1 års fællesudgifter, som bliver liggende i foreningen i hele jeres ejertid. Det er mest oplagt at søge finansiering gennem friværdi i egen ejendom. 

Der er ikke lån i vores foreninger. Alle boliger købes kontant, men man kan godt som familie låne i banken til at købe sin andel.

Det er ikke alle familier/personer, som enten har opsparing eller friværdi i boligen til at købe en Villa № 8 andel, derfor har en del ofte lånt penge i deres eget pengeinstitut. 

I dag er det blevet meget nemmere at få finansiering til ejerandele. Kontakt os for at få mere at vide. 

Alle indbetalte beløb står på samejets konti og kan kun frigives af en repræsentant for samejet. 

Investeringsbeløbet indbetales på en Etableringskonto og depositum indbetales på Driftkonto.

Honoraret varierer fra ejerkreds til ejerkreds, og står derfor i prospekterne for hver bolig. Kontakt os for at vide mere om honoraret i dag. 

Skattebetalinger foregår lokalt, og varierer fra land til land. De er en del af de løbende fællesudgifter. Derudover skal man selv oplyse beløb til det danske skattevæsen – det hjælper Villa № 8 med. 

Nej, af skattetekniske årsager, kan du kun investere for frie private midler.

Kontakt os for at vide mere om investering med virksomhedsmidler eller pensionsmidler. 

Du kan lade Villa № 8 hjælpe med processen eller selv finde en køber. I begge tilfælde står Villa № 8 for alt det administrative i forbindelse med omskødning af boligerne.

I et sameje hæfter man solidarisk. Risikoen herved er fjernet ved, at alle indbetaler prisen for deres andel kontant, og ved at boligerne købes kontant. Endvidere
indbetales et depositum på et års fællesudgifter.

Fordi du/I naturligvis selv skal være medbestemmende i hvilken der skal købes. Det er dig der kommer til at eje boligen gennem selskabet, derfor skal du også selv være med til at angive præferencerne. 

De dækker alle udgifter forbundet med at drive boligen, herunder lokale skatter, forsikringer, wifi, havemand, vedligehold, administration, etc.

Boligen
Her kan du læse alt om boligen

Spørgsmål vedrørende den bolig du kommer til at eje gennem vores koncept. 

Vi har på forhånd defineret boligen til en forening – både med hensyn til beliggenhed og størrelse. Den endelige udvælgelse sker efter et stort antal parametre, og det er en særdeles grundig proces, som vi går rigtig meget op i.

Vi forhører os altid med ejerkredsen. Det er svært at beskrive præcist, hvad vi lægger vægt på. Det varierer efter destination og anvendelse (udsigt, by, strand, osv.), men vi går altid efter, at alle i ejerkredsen er tilfredse. Vi er selv kræsne husejere. 

Udvælgelsen af en bolig gennem Villa № 8 funderer sig omkring erfaring indenfor både det spanske og danske boligmarked og samarbejde med lokale specialister. Vi holder os altid opdaterede og er bosiddende begge steder. Derfor foregår en købsproces altid med “boots-on-the-ground” uanset hvorhenne. Vi overværer selv eventuelle renoveringsprojekter og lader ikke andre om det fulde ansvar. 

I forhold til selve udvælgelsesprocessen trækker vi altid på tidligere erfaring og blander moderne købskundskaber med god gammeldags service. 

Desuden trækker vi på professionelle kræfter indenfor alle felter både udenlandske og danske. Hvis du vil vide mere om et specifikt felt indenfor udvælgelsesprocessen, kontakt os endelig. 

Det er desværre ikke muligt at investere med pensionsmidler eller virksomhedsmidler i privatejede boliger grundet risiko for rådighedsbeskatning til hele ejerforeningen. Hvis du vil vide mere omkring investering med andre midler end private, kontakt os endelig idag. Vi har en løsning på det hele. 

Nej, boligerne ejes udelukkende af de 2-8 personer/familier.

Ja! Der er selvfølgelig wifi i alle boliger, vi erhverver. Vi sørger for den bedst mulige dækning på alle lokationer og har tilmed en ansat på Mallorca til at optimere hastigheden til enhver tid. Vi arbejder selv hjemmefra på Mallorca, og det skal selvfølgelig være muligt at gøre det samme for vores ejerkredse. 

Vi samarbejder med professionelle europæiske indretningsarkitekter til at opfriske, udstyre og stilfuldt indrette din bolig fra ende til anden. Bare rolig, vi glemmer ikke den hyggelige stemning og ja, der er et TV og højtalere til god musik i boligen. 

Villa № 8 er ikke involveret eller har andel i ejerforeningens økonomi eller i ejerskabet af boligerne. Derfor vil den største konsekvens være, at ejerkredsen skal finde en anden administrator.

Det gør I/du selvfølgelig gennem det selskab, der stiftes til den enkelte ejerkreds. Der er altså tale om direkte ejerskab af boligerne. 

Det afhænger af, hvilken bolig der tales om. Vi bestræber os på afhængig af renovering af boligen etc., at du kan få adgang til din feriebolig indenfor 3-12 måneder. Vi holder selvfølgelig ejerkredsen opdateret gennem hele forløbet.

Vi køber boliger med det største potentiale og den bedste beliggenhed, der typisk skal have en opgradering i en eller anden form. Det giver det bedste afkast ved salg, og vi medtager derfor altid investeringspotentialet i vores købsbeslutninger. Specifikationerne for hver bolig fremgår af samejeaftalen. 
Det er klart, at des større opgradering des længere tid, så boligen vælges afhængig af præferencerne for tidsaspekt og pris.

Hvis du kommer til at ødelægge noget, sørger Villa № 8 for genanskaffelse. Mindre genanskaffelser dækkes af fællesudgifterne og større udgifter er forbeholdt af skadesforvolderen selv, med mindre forsikring dækker.

Som udgangspunkt må man ikke medbringe sit kæledyr i boligerne. Hvis man ønsker at få sit kæledyr med i boligen kontakt os endelig for yderligere drøftelse.

Drift, hverdag & booking
Her kan du læse alt om driften, hverdagen og booking af din bolig

Spørgsmål vedrørende de driftsomkostninger, hvordan du booker din bolig og den generelle hverdag i boligen.

Fællesudgifterne dækker de løbende udgifter til boligen og administrationen. Det eneste, I skal betale udover fællesudgifterne, er rengøring efter hvert ophold samt forbrug (el, vand og varme) i de uger, I er afsted. Udover det er der kun den enkelte families andel af de samlede ejendomsværdiskatter – beløbet vil fremgå af notatet for foreningen. I fællesudgiften er der ikke sat penge af til ændringer mange år ude i fremtiden såsom nyt køkken eller nyt tag. Vi tilbyder at udfærdige vedligeholdelsesplaner for alle vores boliger, så man har et værktøj at styre eventuel opsparing efter. Langt de fleste foreninger vælger at få lavet vedligeholdelsesplaner for sin bolig.

Hvor mange uger, du kan booke i boligen, afhænger helt og aldeles af din andel. Én andel i boligen giver ekslusivt adgang til 45+ dage i boligen eller seks uger. To eller flere andele kan naturligvis købes og giver tilsvarende flere dage/uger.

Vores bookingsystem er smart og meget enkelt at bruge. Der kan bookes ophold helt op til et år i forvejen, ligesom man kan vælge at booke helt impulsivt til den kommende weekend. 

Alle boliger er forsikrede, som det bedst giver mening. Det vil sige, at der naturligvis tages højde for eksempelvis en placering ud til klitterne eller en beliggenhed med en historie for en speciel form for vejr. 

Der afholdes ordinær generalforsamling en gang om året, som indkaldes skriftligt.

Skiftedag er altid mandag, så det er muligt at tage en forlænget weekend og samtidig have tid til rengøring etc. efter den forrige ejers ophold. Desuden er det oftest billigere at flyve på mandage.

Nej, der er ingen rygning i boligen. Rygning foregår udendørs. 

Vi sørger for, at alle boliger har en form for opbevaringsrum eller anneks, således det er muligt at efterlade nogle af sine ting. Det er altid rart at kunne have en lille trøje, racercyklen eller noget helt tredje liggende.

ajax-loader